SPP datoer 2025
Vindere af SPP 2023
Regler for Sved-På-Panden konkurrencen
Reglerne er opdateret 24. november 2024
Mål for konkurrencen: At tilbyde så mange roere som muligt, muligheden for at få motion og komme i form, gennem et simpelt konkurrencesystem.
Distance: ca. 10 Km for inriggere og ca. 6 Km for coastalbåde.
Bådtyper: 2- og 4-åres inrigger – samt C1X, C2X, C4X+ og C4+ Coastalbåde. Desuden 4X Liteboat.
Antal Runder: Der afholdes otte runder for inrigger- Rising Star- og Coastalklasserne (dog kun fire for C1X og C2X, da de ikke må deltage i Sydhavnen af sikkerhedsmæssige hensyn). Disse fordeles med fire runder før sommerferien og fire efter sommerferien. Det tilstræbes at der veksles mellem de to baner i hhv. Sydhavnen og Hellerup.
Der afholdes fire runder for kaninkonkurrencen. Alle runder afholdes efter sommerferien. Det tilstræbes at der veksles mellem de to baner i hhv. Sydhavnen og Hellerup.
Konkurrenceklasser:
- Inrigger-Pointkonkurrencen: For alle inriggerhold på nær kaninhold. Distancen er ca. 10 Km på tid, hvor holdene korrigeres i deres roede tid, ud fra SPP’s handicapregler.
- Rising Star konkurrencen: En under-konkurrence som kører inden i inriggerkonkurrencen, dvs. samme distance og tidsberegning. Konkurrencen er for mindre klubber, som ikke har samme træningsmuligheder og materiel som større og mere organiserede roklubber. Kredsens tre største klubber (DSR, KR, og KVIK) deltager aldrig i denne konkurrence pga. deres størrelse og mange træningstilbud. Desuden kan en klub der inden for de sidste tre sæsoner har vundet Pointkonkurrencen, ikke deltage i indeværende års Rising Star konkurrence.
- C4X Coastal-Pointkonkurrencen: For C4X+ og C4+. Distancen er ca. 6 Km på tid, hvor holdene korrigeres i deres roede tid, ud fra SPP’s handicapregler.
- C2X og C1X Coastal-pointkonkurrencen: For C2X og C1X. Distancen er ca. 6 Km på tid, hvor holdene korrigeres i deres roede tid, ud fra SPP’s handicapregler. Disse to klasser afholdes kun i Hellerup, da trafikken og navigeringsforholdene i Sydhavnen er for risikable, uden en styrmand.
- Inrigger-Kaninkonkurrencen: Udelukkende for inriggerhold med kaniner. Dog må én “ikke-kanin” være med på holdet, for at sikre at der er en uddannet styrmand om bord. Læs mere under punktet “Specielle regler for Kaninkonkurrencen”. Distancen er ca. 10 Km på tid, hvor holdene korrigeres i deres roede tid, ud fra SPP’s handicapregler.
- Coastal-Kaninkonkurrencen: Udelukkende for coastal C4X hold med kaniner. Dog må én “ikke-kanin” være med på holdet, for at sikre at der er en uddannet styrmand om bord. Læs mere under punktet “Specielle regler for Kaninkonkurrencen”. Distancen er ca. 6 Km på tid, hvor holdene korrigeres i deres roede tid, ud fra SPP’s handicapregler.
Præmier og pokaler:
Der overrækkes vandrepokaler til de vindende hold (1. plads) i hver enkelt klasse, efter sidste runde af SPP. Der er ikke præmier til vindere af hver enkelt runde af SPP.
Der overrækkes præmier til 1.- 2.- og 3. pladsen i hver enkelt klasse efter følgende regler:
- 1. pladsen præmieres altid
- 2. pladsen præmieres, hvis der er mindst seks hold der har deltaget stabilt igennem hele sæsonen (højst misset én runde). For kaninkonkurrencen kræves kun tre stabile hold (højst misset én runde).
- 3. pladsen præmieres, hvis der er mindst 10 hold der har deltaget stabilt igennem hele sæsonen (højst misset én runde). For kaninkonkurrencen kræves kun seks stabile hold (højst misset én runde).
- Der uddeles præmier til de vindende hold efter denne model:
- C1X – én præmie
- C2X – højst tre præmier
- C4X/Liteboat – højst otte præmier
- 2+inr – højst fem præmier
- 4+inr – højst otte præmier
- Holdene må selv fordele præmierne mellem roerne og styrmændene. Hvis der er flere deltagere på et hold end der er præmier, opfordrer vi til at de roere og styrmænd der har deltaget i flest runder, modtager en præmie.
I Rising Star og kaninkonkurrencerne, kan en klub kun vinde med ét hold. Dvs. at hvis en klub har en 1. og en 2. plads i fx. Rising Star er det kun holdet på 1. pladsen der vinder en præmie, mens holdet på 2. pladsen ikke præmieres. 2. pladsen tildeles derfor til det næste hold på listen, som er fra en anden klub. Det samme gør sig gældende hvis 3. pladsen indehaves af en klub der også har en 1. og/eller 2. plads.
Hvis et hold vinder i flere klasser: Hvis et hold vinder en præmie/pokal i både Rising Star- og inriggerpointkonkurrencen, gælder følgende prioriteringer:
- Hvis et hold bliver nummer 1 i Rising Star konkurrencen og samtidig nummer 2 eller 3 i inriggerpointkonkurrencen, er det 1. pladsen i Rising Star som holdet præmieres for og 2. og/eller 3. pladsen i inriggerpointkonkurrencen tilfalder de efterfølgende hold i denne konkurrence.
- Hvis et hold bliver nummer 1 i både Rising Star og Inriggerpointkonkurrencen er det 1. pladsen i Inriggerpointkonkurrencen som holdet præmieres for og alle hold i Rising Star konkurrencen bliver så rykket én plads op på resultatlisten.
- Hvis et hold bliver nummer 2 eller 3 i inriggerpointkonkurrencen og samtidig nummer 2 eller 3 i Rising Star konkurrencen, er det pladsen i inriggerkonkurrencen som holdet præmieres for og 2. og/eller 3. pladsen i Rising Star konkurrencen tilfalder de efterfølgende hold i denne konkurrence.
Tid og sted
Konkurrencen er åben fra 17.15 til 20.00. Deltagere der kommer i mål efter kl. 20, risikerer at deres sluttid ikke bliver registreret. Der gælder andre regler ifm. finalerunden (sidste runde).
Sydhavnen: Mellem Slusen og Islands Brygge Havnebad, med start og mål ved Bryggens Roklub.
Hellerup: Mellem Hellerup-roklubberne og SPP-vendebøjen lige Syd for Skovshoved Havn, med start og mål ved Hellerup Dame Roklub.
Tilmelding
Brug tilmeldingsformularen på denne hjemmeside, senest kl. 15.00 på konkurrencedagen, men meget gerne dagen før. Når holdet ikke at tilmelde sig kl. 15 på konkurrencedagen, SKAL de henvende sig ved dommerbordet inden start.
Forplejning
Der er mulighed for at købe mad (buffet, samt øl, vand og kaffe) efter roningen i Bryggens Roklub og HDR for 50 Kr. (2025).
Handicapberegning
Handicapberegning er en faktor til individuel justering af alle bådholds roede tid, så det på denne måde er muligt at konkurrere direkte mod hinanden på trods af alder, køn og bådtype. Handicapberegningen bruges i alle konkurrencerne (inrigger, rising star, coastal og kanin). Det er derfor også nødvendigt at vi modtager information om alle roerne og bådtypen på et hold for at beregne den korrekte handicapfaktor. Ved manglende, eller upræcis information, benyttes højeste handicapværdi.
SPP følger de gamle LDK-regler for handicapberegning, dog med den afvigelse at vi ikke medregner en fast styrmand i det samlede handicap. Information om handicapberegningen kan ses på vores side med alle informationer om korrigering for bådtype, køn og alder.
Pointberegning
- Der gives mindst 1 point til gennemførende hold.
- To eller flere hold med samme justerede (handicap) tid tildeles samme pointtal, og der bliver så et spring på to eller flere point til næste placering.
- Hvert holds dårligste resultat fra runderne udelades, når den samlede vinder skal findes.
- I tilfælde af pointlighed mellem flere hold:
- Vinder det hold, der sammenlagt har flest 1. pladser og derefter flest 2. pladser hvis der stadig er pointlighed osv..
- Derefter er det den bedste placering i finalerunden der er afgørende.
- Ovenstående regler gælder også ved fordeling af sekundære placeringer, men beregnes kun på hold der er i betragtning til en præmie ved sæsonafslutningen.
- Der kompenseres ikke i tid for materiel skade.
1. Pointkonkurrencen og Rising Star konkurrencen
Point tildeles med 50 point til nr. 1, 49 point til nr. 2, osv.
2. Rising Star konkurrencen
Point tildeles med 50 point til nr. 1, 49 point til nr. 2, osv.
3. Inrigger-Kaninkonkurrencen og Coastal-kaninkonkurrencen
Point tildeles med 20 point til nr. 1, 19 point til nr. 2 osv.
4. Coastalkonkurrencerne (C1X, C2X, C4X+, C4+ og Liteboat)
Point tildeles med 20 point til nr. 1, 19 point til nr. 2 osv.
Specielle regler for kaninkonkurrencen
Efter sommerferien starter kaninkonkurrencerne i coastal og inrigger, dvs. alle runderne i august og september. Kaninkonkurrencen er (selvfølgelig) kun for kaniner, men dog må én (1) ikke-kanin deltage og evt. ro, for at sikre at sikkerhed og regler er i orden. Det er klubbernes ansvar, at bådene er forsvarligt bemandet med styrmænd, som er godkendt af klubben til at føre bådene i de nævnte farvande.
Bemærk: Kaniner er også meget velkomne til at deltage i runderne inden sommerferien, fx. sammen med en eller flere erfarne roere, så de kan øve sig inden det går løs for alvor.
Baner & tidtagning
Banerne kan ikke forventes at være nøjagtig 6 og 10 Km lange, da vi har prioriteret sikkerheden meget højere, end nøjagtig 6/10 Km længde. Dog ror alle lige langt, hvis de holder sig til reglerne. Detaljeret information om banerne i Sydhavnen og Hellerup findes under fanebladet “Banerne” i topmenuen her på hjemmesiden.
- Tidtagningen måles i hele sekunder og tiden starter når dommeren råber “GO!”. Tiden stoppes når mållinjen passeres, hvilket markeres med et båt i et horn eller anden lydafgivelse.
- Starten: Starten afvikles som flyvende start. Når en båd er klar til start, ror holdet hen til et punkt 50-100 meter før start og viser sit holdnummer til dommerne og afventer at holdet bliver kaldt til start. Dette er for at sikre at andre både ikke er på vej i mål. Når holdets nummer bliver kaldt op, må holdet sætte i gang og ro mod startlinjen. Denne må gerne passeres med fuld fart i båden (flyvende start) da det er meget nemmere at håndtere, end en start hvor båden skal guides frem til at ligge stille lige bag ved startlinjen. Holdet skal ligge så langt til styrbord, at der er plads til at modgående deltagere kan passere uden problemer.
Hvis et hold ikke overholder startproceduren og fx starter sit løb, uden at blive kaldt op, kan holdet tildeles en tids/pointstraf. I grove tilfælde med risiko for påsejling og skader, kan holdet blive diskvalificeret. - Overhalinger: Hvis en hurtigere robåd, vil overhale en langsommere robåd, er det den hurtige, bagfrakommende robåd der har vigepligt og ansvar for en forsvarlig overhaling. Ansvaret påhviler den styrmand med det bedste udsyn, hvilket er den bagerste båd. En overhaling er først overstået når den overhalende båds haleror er forbi spidsen på den overhalede båd. Dvs. man skal HELT forbi en båd, før man ikke længere er forpligtet til at vige for denne. Reglen gælder også ved vendinger. Hvis et hold ikke overholder sin vigepligt, kan holdet tildeles en tids/pointstraf. I grove tilfælde med risiko for påsejling og skader, kan holdet blive diskvalificeret.
- Vendepunkter: Vendepunkterne er markeret med en SPP-bøje eller der bruges en bropille som vendepunkt. Alle vendinger SKAL udføres mod bagbord. Hvis flere både når vendepunktet samtidigt, gælder desuden også reglen for overhalinger (se ovenfor). Alle overhalinger ved vendepunkter SKAL foretages styrbord om (uden på) den langsommere båd. Hvis et hold ikke overholder proceduren for en vending, kan holdet tildeles en tids/pointstraf. I grove tilfælde med risiko for påsejling og skader, kan holdet blive diskvalificeret.
- Advarsler, tidsstraf og diskvalificering: Dette er noget vi i videst muligt omfang gerne vil undgå og beder derfor deltagerne om at hjælpe til med dette, ved at følge SPP-reglerne og tage hensyn til hinanden i konkurrencen. Hvis et hold groft tilsidesætter sikkerheden og/eller SPP-reglerne, kan SPP-udvalget uddele en Tids- eller pointstraf til det pågældende hold.
- Protester: En protest mod et andet hold, skal være afleveret til dommerbordet senest en time efter det protesterende hold er kommet i mål. Derefter har holdet 24 timer til at detaljere protesten fx. i form af tegninger/skitser af hændelsen.
Resultater
Resultatlister vil blive offentliggjort på denne hjemmeside, så hurtigt som muligt, hvilket normalt er 1-2 dage efter runden. På finaledagen starter udregningerne af alle resultaterne, lige efter sidste båd er kommet i mål. Da der er meget manuelt arbejde i udregningerne, kan der godt gå et par timer inden vinderne kan kåres.
Holdsammensætning
Holdene kan bestå af begge køn i alle aldre. Holdets handicap udregnes pr. gang efter dagens holdsammensætning. Ror et hold med fast styrmand, indgår denne ikke i handicapberegningen, men er stadig en del af holdet.
Holdet skal knyttes til én klub via holdnummeret, men der må gerne indgå roere på holdet fra andre roklubber.
Der er ingen begrænsning på hvor mange roere og styrmænd der må være på et hold, henover sæsonen.
Bådnummer
Hver klub har fået tildelt et antal holdnumre (Se skema nedenfor). Hvert bådhold kan frit vælge ét af de mulige numre. Bådnummeret skal selv fremstilles af bådholdet og skal kunne ses tydeligt af startdommeren. Derfor skal der som minimum benyttes A4 papir og en meget tyk sprittusch, eller font-størrelse min. 400 hvis nummeret printes.
Hvis dommerne vurderer at nummeret ikke kan aflæses, vil bådholdet blive kaldt ind for at lave et nyt nummer ved SPP-dommerbordet. Der vil i hver af værtsklubberne blive placeret et ”nummer- og tilmeldings-kit”, hvor hold, der har glemt at få nummer og tilmelding med hjemmefra, kan skrive tilmelding på stedet og/eller producere et brugbart holdnummer.
Bådnummeret skal vises til dommerne umiddelbart før start og ved de sidste 200 meter inden mål.
Klub | SPP-numre |
ARK | 1 – 49 |
Bagsværd | 50 – 99 |
B&W | 100 – 149 |
DSR | 150 – 199 |
DFDS | 200 – 249 |
Dragør | 250 – 299 |
Hellerup Dame | 300 – 349 |
Hellerup | 350 – 399 |
Holte | 400 – 449 |
Hvidovre | 450 – 499 |
Ishøj | 500 – 549 |
KR | 550 – 599 |
Lyngby Dame | 600 – 649 |
Lyngby | 650 – 699 |
KVIK | 700 – 749 |
Furesø | 750 – 799 |
Gefion | 800 – 849 |
Bryggens | 850 – 899 |
Skjold | 900 – 949 |
Øresund | 950 – 999 |
Rungsted | 1000 – 1049 |
Skovshoved | 1050 – 1099 |
Tolo Roklub | 1100 – 1149 |
Rønne Roklub | 1150 – 1199 |
Øresunds Ældreroere | 1200 – 1249 |
Øvrige roklubber | 1250 – 1299 |